Hur fungerar konceptet?

Hur fungerar konceptet?
27 januari, 2018 Madlén Fondén

Rent praktiskt, hur fungerar det?

Ja, det är ibland svårt att möta nya koncept som utmanar det normativa. Att äga saker är något vi är vana vid och många frågetecken dyker upp när man plötsligt ska dela med andra människor. Låt oss berätta hur det går till när man hyr kläder hos oss.

Vi kommer att lansera vår digitala garderob på vår hemsida. Du som kund kommer att kunna beställa klädpaket oavsett var i Sverige du bor och får dessa hemskickade till ditt närmaste DHL-ombud. För tillfället erbjuder vi endast damkläder men hoppas kunna utöka sortimentet i framtiden.

Som kund hos oss kommer du att kunna hyra kläder för enstaka tillfällen eller ha ett abonnemang där du löpande kan byta till nya kläder. För dig som hyr enstaka plagg påminner processen om en vanlig e-handel där du i slutet av din hyresperiod lämnar tillbaka plaggen i den återanvändningsbara förpackningen förberedd med retursedel.

För dig som väljer ett abonnemang görs en registrering på vår sida och du får ett eget login. Abonnemangen går att skräddarsy där du väljer hur många plagg som du vill ha åt gången och hur ofta du vill byta dem. Det minsta paketet innehåller 3 plagg som du behåller under en månad för 599 kr. När du har loggat in på vår hemsida väljer du själv de plagg som du gillar i vår digitala garderob. Om du en gång skulle vilja hyra ett extra plagg eller göra ett extra byte som är utöver ditt abonnemang regleras kostnaden i sista fasen av beställningen. Detta betyder att även om du har valt ett abonnemang kan du alltid slänga med ett extra plagg som du gillar.  Du får sedan ditt paket skickat via DHL för uthämtning. Du använder plaggen så länge du vill och när det är dags att byta går du in på hemsidan och väljer nya plagg. Det betyder att du kan behålla plaggen längre än din hyresperiod, men betalningen dras ändå månadsvis. När du har lagt den nya beställningen skickar vi iväg den och du lämnar in det gamla paketet samtidigt som du hämtar det nya. Du behöver alltså inte gå flera gånger till utlämningsstället.

Tvätt och kvalitet?

Vi står för tvätten och kontroll av plaggen så att du alltid får hela och rena plagg skickade till dig! Om du skulle råka ha sönder eller förstöra ett plagg under din hyresperiod hanteras detta olika beroende på skadan. Vi vill att du ska kunna använda plaggen i lugn och ro, därför ersätter vi mindre skador och fläckar som går att åtgärda (upp till 3 gånger per kund), exempelvis om en knapp är borta eller en mindre fläck som behöver extrabehandling. Har det inträffat fler gånger, samt om ett plagg helt förstörs eller försvinner behöver plagget ersättas i vår garderob.

Vad är värdet av kläderna i mitt paket?

Vi jobbar på att erbjuda ett sortiment av kvalitativa märken som man normalt sätt kanske inte har råd att köpa så ofta. Kvaliteten är viktig för oss, då det även gör det möjligt att använda och hyra ut längre tid utan att det slits och du som kund kan få möjlighet att uppleva alla härliga material. Butikspriserna för de märken som vi normalt samarbetar med ligger mellan 700-3 000 kr per plagg, vilket betyder att värdet av plaggen i ditt paket kan vara väldigt högt beroende på vad du väljer.

Ungefär 20% av vårt sortiment består sedan av det vi kallar för Rescue Collection. Dessa plagg är av varierande märken, inklusive de stora fast fashion-kedjorna. När du väljer att hyra dessa plagg gör du miljön den största tjänsten, då dessa plagg har fått ett andra liv och i många fall redan kompenserat för sin negativa miljöpåverkan. När du väljer plagg från det sortimentet är ofta inte det verkliga värdet i pengar så högt, men alla plaggen är hela och i ett bra skick när de skickas till dig. Det är ofta här du kan hitta de riktigt tuffa och unika plaggen!

Ditt abonnemangspris påverkas inte av vilka plagg som du väljer, men det är fritt att blanda plagg både från våra samarbetsmärken och vår Rescue Collection.

1. Välj dina plagg

Du väljer plaggen som du vill ha i ditt klädpaket. Antingen har du en prenumeration hos oss, där du väljer antalet plagg i ditt paket, eller så hyr du enstaka plagg.

2. Leverans

Kläderna skickas sedan till ditt närmsta DHL-ombud. De kommer i en egendesignad förpackningen i tyg som återanvänds och skickas tillbaka flera gånger om.

3. Använd

Har du en prenumeration hos oss kan du ha plaggen kvar så länge du vill, då avgiften dras varje månad. Du kan även välja att få nya klädpaket under månadens gång. Om du hyr vid enstaka tillfällen är hyrestiden mellan 14- 30 dagar.

4. Byt

När du har tröttnat på dina valda plagg är det dags att byta! Vi tvättar och hanterar plaggen som du retunerar.

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*