Girlboss har ordet – Madlén

Girlboss har ordet – Madlén
3 april, 2018 Madlén Fondén

Madlén, Girlboss på Something Borrowed

Beskriv din klädstil

När jag tittar igenom vad Daniella har valt ut till nästa inköp och jag ser en topp som jag gillar säger jag “Åh, den hade passat perfekt till ett par jeans!”, så brukar Daniella få sig ett skratt då det troligen var det sista som hon skulle matcha det med 🙂 Min stil är vad jag skulle kalla bekväm. Det bästa är när något är skönt och snyggt på samma gång. Ett av mina favoritmärken hos oss är Beamount Organic som lyckas med kombinationen snyggt och bekvämt på ett exemplariskt sätt. Många av deras plagg skulle man kunna spendera dygn i.

Vilka är dina starka och svaga sidor som entreprenör?

Denna fråga kräver en del självinsikt så jag hoppas att jag kan leverera 🙂 Att starta ett nytt företag från grunden kräver en hel del mod och till viss del total övertygelse. Övertygelse skulle jag nog vilja påstå är min specialitet. Jag tror verkligen att om man själv föreställer sig ett mål eller en viss framtid och är säker på sin sak, så leder omedvetet ens handlingar dit. Det finns massor med böcker och andra människor som beskriver detta på olika sätt men en av mina favoritbeskrivningar är “Allt vi ser omkring oss; bord, hus, verktyg, allt, har först uppfunnits i någons hjärna och sedan blivit verklighet!”. Det är inspirerande tycker jag, för mig betyder det att det är nästan bara fantasin som sätter begränsningar för hur framtiden ska se ut och att vi kan skapa den tillsammans eller själva. 

Det jag är mindre specialist på är helt klart tålamod. Det är då det är tacksamt att ha Daniella med sig. Alla kanske inte skulle beskriva Daniella som tålmodig, men i relation till mig så är hon det! Jag vill gärna att saker ska hända omgående och gärna ge resultat direkt efter. Det leder i sin tur till upp och nedgångar i humöret. Ena stunden så är allt toppen och sen så tänker man att nu är det kört. Balans är något jag ska öva mycket på! Det gäller att kunna navigera i osäkerhet om man ska klara livet som entreprenör.  

Snabbfakta

Ålder: 26 år

Favoritaktivitet en ledig dag: Fika! Min standard beställning är en extra varm havrelatte.

Citat/visdomsord: ”The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.” -Steve Jobs

Hur är det att vara egenföretagare? Fördelar? Nackdelar?

Vår generations eviga strävan och högsta önskan på en arbetsplats; Att göra skillnad! Det är oftast väldigt luddigt när man söker jobb och hamnar på en större arbetsplats längst ner i hierarkin. Med det som största drivkraften i kombination med dåligt tålamod gör att vara egen det bästa som kunde ha hänt mig.  

Det som är tuffast med att vara egen är nog osäkerheten, du vet inte hur saker och ting ska utveckla sig och vad nästa utmaning blir. Jag och Daniella brukar trösta oss med tillit för vår egen förmåga, även fast vi inte alltid vet vad som kommer att behöva lösas eller hur, så brukar vi landa i att vi oavsett kommer att lösa det. Men det är inte alla dagar man är så kaxig 🙂

Vad är det bästa med att jobba med Daniella?

Jag har mött väldigt få personer i mitt liv som jag arbetar så bra ihop med som med Daniella. Även fast vi är väldigt olika så förstår vi varandra och kompletterar varandra. På något sätt hittar vi harmoni, vi tycker om de delar som den andra tycker mindre om och på så vis faller arbetsuppgifter till sin rätt naturligt. Det vi delar är samma värdegrund, vilket gör att beslut ofta blir lättare, även om vägen dit kan diskuteras så hittar vi ändå en gemensam grund.

Det bästa med Daniella är att hon förstår och accepterar mig för den jag är på jobbet och privat även när jag avviker från normen 🙂 ♥

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*