Girlboss har ordet – Daniella

Girlboss har ordet – Daniella
3 april, 2018 Daniella

Daniella, Girlboss på Something Borrowed

Beskriv din klädstil

Svart, svart och åter svart, får jag tyvärr medge (liksom så många andra svenskar). Men svart kan liksom aldrig gå fel, eller hur!? Min stil har nog förändrats ganska mycket under åren, och jag har blivit allt mer bekväm i min stil. Förr var det 15 cm klackar och coola, trendriktiga kläder som gällde. Nu struntar jag i allt vad trender heter och klär mig i det jag vet att jag passar i och känner mig bekväm med. Jag har gärna på mig ett par vida, eller raka, svarta byxor med en snygg blus eller vit skjorta till. Klackar är det jag föredrar än idag, men kanske av lite lägre och bekvämare modell. Av de varumärken som vi har i Something Borrowed-garderoben är Rakha, Rhumaa och SVILU de som representerar min stil bäst.

Vilka är dina starka och svaga sidor som entreprenör?

Min starka sida är nog att jag sitter rätt lugnt i båten, så att säga. Jag är tålmodig och lugn, och jag utgår från att saker och ting kan ta längre tid än man tänkte från början och accepterar det. Det är ingen idé att stressa över sådant som man inte riktigt kan påverka alla gånger.

Svaga sidor har jag en del av, men en sak som jag har märkt är att jag verkar tycka om att beta av arbetsuppgifter en åt gången och påbörja en annan när den första är klar. Jag gillar inte att lämna saker som inte är färdiga. Som entreprenör har man ständigt flera bollar i luften samtidigt, och plötsligt kan en ny boll kastas in utan förvarning som gör att man får lägga om sitt fokus. Det kan ibland vara frustrerande. Jag tror den egenskapen påverkar det faktum att jag inte heller är så duktig på att planera långt fram, utan gärna arbetar här och nu. Men då är det tur att jag har Madlén, som är en expert på att strukturera upp våra scheman och strategiska arbete framåt.  

Snabbfakta

Ålder: 27 år

Favoritaktivitet en ledig dagJag är en riktig soffpotatis! Jag älskar att vara ledig och inte behöva göra någonting. Det slutar alltid med att jag gör någonting ändå, men den där känslan av att man inte måste är så skön.

Citat/visdomsord: “If you don’t build your own dream, someone else will hire you to build theirs” – Tony Gaskins

Hur är det att vara egenföretagare? Fördelar? Nackdelar?

Att vara egenföretagare öppnar upp för så mycket möjligheter och frihet, men det är samtidigt upp till en själv att se till att de möjligheterna uppnås och att man når dit man drömmer om. Det är det läskigaste; att det är jag och Madlén som har vår framtid i våra egna händer. Allt ligger på oss och att vi ska lyckas med att få vårt bolag flytande, en uppgift som tyvärr många nya entreprenörer misslyckas med av olika anledningar.

Att vara sin egen chef är både otroligt energigivande, samtidigt som det är energikrävande. Vissa dagar tänker man att man kommer att erövra världen, och andra dagar undrar man hur länge vi ska fortsätta “leka företag”. Dock är det alltid värt det och i slutändan, vad som än händer, så kommer jag aldrig att ångra att jag påbörjade den här resan!

Vad är det bästa med att jobba med Madlén?

Det bästa med oss är att vi kompletterar varandra och är väldigt olika, vilket gör att allt faller sig så naturligt gällande vem som gör vad. Vi är duktiga på olika saker och tar vara på det! Madlén pushar ofta mig till att våga göra saker som jag annars inte skulle göra, och det är henne jag ska tacka för att jag vågade satsa på Something Borrowed och vågade tro att jag skulle klara av att vara egenföretagare. Det är otroligt att få möjligheten att arbeta ihop med sin vän och varje dag hjälpas åt att bygga upp vår dröm 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*