Årets julklapp 2018

Årets julklapp 2018
20 november, 2018 Daniella

Wow - årets julklapp är det återvunna plagget!

För det trettioförsta året i rad utses Årets julklapp av HUI Research, och vi blev så glada över att höra att årets julklapp blev det återvunna plagget. Denna nyhet ger oss lite hopp och bekräftelse om att vi är på rätt väg och att det faktiskt sker ett skifte i samhället. Årets julklapp baseras på en analys kring rådande samhällstrender och en spegling av svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumtionsbeteenden.

Motiveringen för Årets julklapp 2018 lyder:

Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar har fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. Konsumenternas efterfrågan och tekniska innovationer har gjort etik och miljö till ett konkurrensmedel där den långsiktiga överlevnaden i modehandeln kräver en hållbar kollektion.

I år är det kanske därför ännu mer passande att ge bort en prenumeration på Something Borrowed i julklapp till någon som har allt. Presentkortet är en lyxig julklapp med miljötänk, som ger personen i fråga möjligheten att unna sig själv någonting i sin vardag. Pricket över i:et är ju såklart att den även går att boxa in under Årets julklapp, vilket är kul för alla inblandade!

Läs mer om Årets julklapp 2018 och vilka kriterier den uppfyller här!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*