Rescue Collection

Rescue Collection
8 augusti, 2018 Daniella

Tanken bakom Rescue Collection

Vi valt att samarbeta med varumärken inom kategorierna Hållbara och Nordiska, då vi vill erbjuda ett sortiment som vi kan stå för både etiskt och stilmässigt. Men vad menar vi egentligen med vår Rescue Collection?

Something Borrowed skapades i syfte att på sitt sätt vara med och påverka modebranschen till det bättre, då vi konsumenter tillsammans med modeföretag under en allt för lång tid utvecklat en bransch som bygger på ett ohållbart beteende. Genom att dela med varandra istället för att köpa allting nytt förlänger vi kläders livslängd samt antalet användningar och på så vis hjälps vi åt att miljökompensera för plaggens produktion.

Vi har valt att ta vara på kläder som andra inte längre vill ha och har döpt denna del av vårt sortiment till Rescue Collection, ett namn som leker med tanken att vi räddar dessa plagg från en för tidig död. Ofta handlar det om att en person helt enkelt har tröttnat på plagget, och i flera fall är det dessutom helt oanvänt. Och är det inte onödigt att ett helt nytt, fräscht plagg går till spillo bara för att just den personen som en gång köpte det inte längre vill ha det? Det tycker vi, och valde därför att även ta in begagnade kläder i vårt sortiment.

Kläderna som ligger under Rescue Collection går igenom en noga kontroll och tvättas professionellt innan de tas in i sortimentet. De plagg som vi väljer att ta in ska motsvara de krav som vi har gällande kvalitet och stil.

På bilderna i detta blogginlägg bärs plagg från just Rescue Collection och vi hoppas att ni tycker om dem lika mycket som vi gör! Skriv gärna en kommentar nedan och dela med er av era tankar 🙂

Kommentarer

 1. Sofia 1 år sedan

  Bra idé! Tar ni emot kläder för räddning från oss kunder?

  • Författare
   Daniella 1 år sedan

   Hej Sofia,
   Det går faktiskt bra att donera klädera till oss, även om vi för tillfället inte har några rutiner för det. Om du har kläder att skänka så får du gärna skicka bilder till crew@somethingborrowed.se. Vi står i så fall såklart för frakten av kläderna!

   I framtiden hoppas vi kunna göra något kul av att hjälpa kunder att ”bli av med” kläder man tröttnat på, och erbjuda rabatt på prenumerationen och liknande. Vi får se när det blir av helt enkelt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*