Så skapar du din basgarderob

Så skapar du din basgarderob
11 juli, 2018 Daniella

Så skapar du en hållbar och användbar basgarderob

De flesta har förmodligen de där plaggen som sticker ut lite extra från resten av kläderna hängande i sin garderob. Plagg som står för ett “fantasi-jag”, eller som man tänker att man ska ha nästa gång man åker till Mallorca och som ofta sticker ut i färg, form eller mönster. Dessa plagg har man ju också ofta lite dåligt samvete över att man ens köpte från första början och framförallt för att man bara använt det “den där gången i Grekland för två år sedan”. Ja, det är inköpen av dessa plagg vi behöver dra ner på, och istället bli bättre på att bygga upp en stilren, hållbar basgarderob som faktiskt är enhetlig med sin egen signaturstil.

Det är de inköpen som vi vill hjälpa till att ersätta. Vi har märkt att våra kunder blivit helt förälskade i ett plagg när de fått sitt klädpaket och tänkt att de aldrig ville lämna ifrån sig det. Vissa har behållt det en extra månad, men till slut har plagget ”gjort sitt” och man känner att man har haft det vid alla roliga tillfällen. Då är det superkul att byta och får den där känslan av nyförälskelse för ett annat plagg utan att hela tiden köpa nytt! Alla har vi dock fortfarande den där fulla garderoben som tycks vara omöjlig att känna sig nöjd med en längre period.

 

För att veta vad man ska behålla i sin garderob bör man ställa sig ett antal frågor och kanske vara lite tuff mot sig själv.

  1. Har jag använt plagget det senaste året?
  2. Får plagget mig att känna mig snygg och bekväm?
  3. Passar det, eller behöver jag gå upp eller ner i vikt för att det ska sitta snyggt?
  4. Är det i gott skick? Om inte, kan jag laga det?
  5. Passar det ihop med minst tre andra plagg i garderoben?

Om svaret är nej på en av dessa frågor så bör man egentligen göra sig av med plagget i fråga. Och med det menar vi såklart inte att slänga det, utan skänka det till någon kompis eller second hand-affärer, eller sälja det på loppisar eller olika köp-och-sälj-appar. Kanske kan man skapa någonting av ett trasigt plagg, t.ex. ett lapptäcke eller barnkläder. Alternativ finns, det gäller bara att tänka utanför boxen!

Var kritisk när du går igenom din garderob och fundera på vilka plagg som du tycker om och varför du tycker om dem och använder dem så mycket. Är det en särskild halsringning som du alltid använder? Vad är det för material? Är det bara långärmade plagg? Leta efter liknande egenskaper när du ska addera ett nytt plagg i din garderob, så blir det garanterat en ny favorit!

Tillhör du dem som har svårt att sortera ut onödiga plagg, trots att du innerst inne vet att du borde? Vårt tips är att lägga undan de plagg som du känner så för i en påse eller kartong under en tid. Efter den perioden (kanske sex månader till ett år) tar du upp dem igen och tittar igenom. Troligen kommer några av plaggen kännas som nya favoriter men många av dem kommer du att inse inte var saknade och därmed ha lättare för att sortera ut dem.

Lycka till!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*