Lär känna våra nya varumärken – Stine Ladefoged

Lär känna våra nya varumärken – Stine Ladefoged
25 oktober, 2019 Moa Luhnevåg

Lär känna våra nya varumärken!

Ni har väl inte missat att vi numera hyr ut kläder från nya exklusiva, nordiska partners? Vi är otroligt glada över att dessa aktörer valt att inrikta sig mer på hållbarhet och låter er kunder hyra plagg från dessa fantastiska varumärken istället för att köpa dem.

I en liten serie blogginlägg kommer ni att få ta del av de frågor vi ställt till varumärkena angående deras syn på hållbart mode – men också tips på hur man som bäst ska klä sig för att hänga med i höstens och vinterns trender!

Nedan kommer vi att få lära känna Stine Ladefoged lite bättre.

Detta är Stine Ladefoged

Stine Ladefoged heter kvinnan bakom det danska märket med samma namn. Plaggen karaktäriseras av handgjorda mönster som skapas in-house genom målning, blandad media eller kombinerat med fotografier. Tillsammans med de unika mönstren riktas stort fokus mot detaljer och kvalitet.

Tryck och stickat har blivit vår specialitet. I dessa stilar kan man se vårt DNA som varumärke.

Plaggen skapas med hänsyn till faktumet om att kläder kan hålla över flera säsonger.

 

Arbetet med hållbarhet

När Stine Ladefoged precis hade startat utgjordes de första kollektionerna främst av så kallade “show pieces”, gjorda för röda mattan,. Nu har dock kollektionerna ändras till att innehålla mer användbara och enkla kläder, tillverkade med gott samvete.

Hur arbetar ni med hållbarhet framöver och i kommande kollektioner?

–  Modeindustrin är en av världens största källor till miljöföroreningar. Detta faktum kräver att man gör sitt yttersta för att göra branschen hållbarare. Vi tycker att Something Borrowed’s koncept är fantastiskt, innovativt, modigt och uppmärksamt.

Stine Ladefoged tillverkar också kläder med hänsyn till konceptet “who made your clothes” och arbetar endast med leverantörer utan egna underleverantörer. För dem är det viktigt att veta hur arbetsförhållandena ser ut. Tyg och kvaliteter väljs ut med omsorg, och nyligen inleddes ett samarbete med en leverantör i Litauen vars fokus riktas mot att återanvända oanvända tyger och läderrester från möbelindustrin.

 

Hur har ni valt ut ert sortiment för AW19?

 – Naturen har varit en stor inspiration. Träd och blommor har utgjort ett stort fokus vid tillverkning av trycken för denna kollektion.

När det gäller trenderna för hösten 2019 är blandningar av olika tryck och färger att föredra – var inte rädd att mixa, och använd gärna lager på lager! Stine Ladefogeds bästa färgtips är att klä sig i olika varianter av blått, grönt, senapsgult, burgundy och andra mörka, dova färger.

Tre snabba med Stine Ladefoged

Roligaste säsongen?
– Hösten och våren. Dessa säsonger bjuder in till lager, långa ärmar och, om det är riktigt kallt, mysiga stickade tröjor.

Tycker ni det är roligast att arbeta med mönster eller färg?
– Vi föredrar mönster, fast blandat med färg, så det är svårt att välja. Blått blir aldrig tråkigt, men vi älskar alla färger, och speciellt genom att kombinera och framhäva nyanser i olika mönster.

Har ni några drömambassadörer ni skulle vilja arbeta tillsammans med?
– Inte direkt. Vi gillar att se att de kläder vi gör används och älskas, oavsett vem som bär dem.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*