Lär känna våra nya varumärken – Samsøe & Samsøe

Lär känna våra nya varumärken – Samsøe & Samsøe
28 oktober, 2019 Moa Luhnevåg

Lär känna våra nya varumärken

De nya varumärkena vi samarbetar med kastar alltmer ljus åt de hållbara alternativen inom modebranschen, någonting som vi på Something Borrowed är mycket glada över.

I denna lilla serie blogginlägg där vi uppmärksammar våra nya partners, delar vi med oss av de  svar vi fått om varumärkenas arbete med hållbarhet, men också tips på hur man kan klä sig efter höstens trender.

I detta inlägg ligger fokus på att lära känna Samsøe & Samsøe lite bättre.

Det här är Samsøe & Samsøe

Visste ni att danska Samsøe & Samsøe till en början specialiserade sig på att sälja smycken? Nuförtiden är märket som bekant ett internationellt modevaruhus med fokus på moderna kläder, skor och accessoarer för både män och kvinnor. Bärbar estetik, användarvänlig lätthet och den skandinaviska andan är vad som definierar Samsøe & Samsøe ‘s plagg. Varje kollektion vänder sig till den urbana människan, som vill ha en mix av nutidens plagg och omarbetade klassiker.

Hållbarhet

Genom användning av naturliga material såsom bomull, merino, alpackaull och läder, ligger Samsøe & Samsøe’s fokus på att materialet i plagget ska hålla länge utan tvätt eller mycket skötsel. Slitaget minskar, vilket innebär att slit-och-släng-principen minimeras.

Vad skulle ni säga är den största skillnaden mellan Samsøe & Samsøe förr  jämfört med nu?

– Vi ändrar kollektionerna så att de består av så mycket hållbara material som möjligt. Så skillnaden är att bomull, viskos och polyester bli mer hållbara alternativ. All bomull, ull, dun och läder är nu certifierade. Vi lägger också större vikt vid hur vi prioriterar vår användning av CO2, resurser och partners.

 

Höstens trender

Hos Samsøe & Samsøe ser man en koppling mellan den urbanistiska människan och dess längtan till naturen, vilket har kommit att inspirera kollektionen för AW19. Temat nostalgi används för att informera om kollektionen, som bygger på skönheten i den danska västkusten som inger en mångsidig samling av kontraster.

Finns några modetips att dela med er av till våra kunder om man vill hänga med i höstens trender?

– Tryck och mönster som understryker den tidsöverskridande känslan, med ursprung från tweed checks, långsträckta ränder och vackra blommor i lugnande, jordnära toner  -tänk creme, brun och marinblå – betonat med orange flytvästfärg, bubbelgum-rosa och genomskinlig blå.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*