Klädkonsumera klimatsmart!

Klädkonsumera klimatsmart!
25 februari, 2020 Moa Luhnevåg

Tips på en hållbarare garderob!

Många av oss har nog under senare tid börjat tänka över våra konsumtionsvanor, inte minst med tanke på de pågående klimatförändringarna. Att klädkonsumtionen är bland de största bovarna för miljön har troligtvis inte undgått någon, men vad kan man göra för att minska sitt klimatavtryck när det kommer till kläder och mode?

Vi listar några tips på hur du kan bidra till en hållbarare klädkonsumtion!

❤ I första hand bör du kolla över de plagg du redan har i din garderob – att göra en inventering bland det gamla kan ibland öppna upp för en nykärlek till äldre plagg du glömt att du har. På så vis blir det gamla som nytt! Att se över vilka kläder som redan finns hemma är bland det mest miljövänliga sättet att konsumera kläder på och någonting vi uppmuntrar alla till att göra då och då!

❤ De största utsläppen i ett klädesplaggs livcykel sker vid produktionen, så genom att laga och ta hand om plaggen minskar klädernas miljöpåverkan. Då behöver du varken köpa nytt eller slösa på jordens resurser!

❤ Vi uppmuntrar såklart även till att hyra dina kläder! På detta sätt kan du njuta av (ofta lite lyxigare) plagg som är nya för dig, men som varit i andras garderober innan. Att dela med sig är osjälviskt och klimatsmart!

❤ Handla second hand! Det är både bättre för miljön än nyinköp och roligare, då du inte har likadana kläder som alla andra i fast fashion-industrin. Det är en win win!

❤ Om du tillslut måste köpa nytt –  se till att att plagget är producerat hållbart! Kika efter märkningar som indikerar på exempelvis hållbar framställning av materialen och rättvisa arbetsförhållanden. Då vet du att du gjort vad du kan för att shoppa mer hållbart!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*